Hurom HG 2G wyciskarka wolnoobrotowa - Test

/

Przygotowywanie soku z użyciem wyciskarki wolnoobrotowej marki Hurom to zupełnie nowe rozwiązanie, które daje nam wyjątkowe możliwości. Produkt ma pionowy podajnik, który będzie wciągał surowiec. Przygotowywanie soku nie będzie stanowić żadnego problemu.

Przygotowane przez firmę Hurom urządzenie jest pozytywnie oceniane i warto się nim bliżej zainteresować. Pierwsze testy oparte były o jabłka. Trzeba powiedzieć, że udało się dzięki niemu przygotować dużą ilość soku. Nawet 40 procent więcej niż w przypadku używania sokowirówki a więc jest to rzeczywiście doskonały wynik. Podobne różnice w ilości soku będzie można zauważyć, jeśli będziemy przerabiać takie składniki jak marchew.

sok marchwiowy z wyciskarki Udało się z kilograma marchwi uzyskać nawet około 600 ml soku. Większe różnice będzie można także zauważyć, jeśli zaczniemy przerabiać takie składniki jak owoce jagodowe. Dzięki wyciskarce będzie można uzyskiwać sok z takich właśnie owoców, natomiast raczej sokowirówka nie daje nam takich możliwości. Podobnie będzie, gdy weźmie się pod uwagę takie elementy jak koperek, natkę czy inne warzywa liściaste i zioła. Wyciskarka jest w stanie sprawnie wycisnąć z nich sok, natomiast sokowirówka zupełnie sobie z nimi nie poradzi. Przez wyciskarkę hurom można spokojnie wycisnąć również seler naciowy. Uda się zyskać około 200 ml soku z 360 gram surowca.

Owoce cytrusowe dla sokowirówek również są dość ciężkie do przerobienia. Dlatego stosuje się często specjalne wyciskarki do tych surowców. Sok przy wyciskarce będzie dużo lepszy jakościowo i jednocześnie będzie go dużo więcej gdy wykorzystywać będzie można markę Hurom. Jednocześnie udaje się go pozyskać nawet w stosunku 1:1 gdy chodzi o ilość używanych surowców. Dodatkowo jednak sok jest wyjątkowy, gdy chodzi o smak, ponieważ ma wyjątkową aksamitną konsystencję, jest gęsty oraz rozpływa się w ustach praktycznie tak jak miód. Wyciskarki są w stanie pracować bardzo sprawnie także na twardych warzywach i owocach takich jak jabłka, gruszki, warzywa korzeniowe. Warto jednak pokroić takie produkty na mniejsze kawałki.

działanie i bezpieczeństwo wyciskarki Umieszczenie większego surowca sprawia, że zatrzymuje się silnik. W takiej sytuacji trzeba cofnąć surowiec z użyciem specjalnego biegu wstecznego i potem będzie można ponowić pracę urządzenia. Wyciskarki radzą sobie z pestkami jabłek granatów czy gruszek. Poradzi sobie z całymi owocami, ale zawsze warto będzie podzielić produkt. Zaletą urządzenia jest także to, że niezależnie od surowca pracuje ono cicho i dlatego zawsze będzie można wygodnie z tego urządzenia korzystać.